Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cd&v Laakdal deelt fluovesten uit aan gemachtigd opzichters

Laakdal cd&v

Cd&v Laakdal dankt de gemachtigde opzichters die in de schoolomgeving kinderen helpen met oversteken. Partijleden deelden fluohesjes uit aan de vrijwilligers met het opschrift: “Respect voor deze held! Ik zet me in voor het Laakdals jong geweld!”.

De partij doet dit onder de impuls van federaal minister Annelies Verlinden, die tijdens de nieuwjaarsreceptie van cd&v Laakdal haar dank uitsprak voor deze vrijwilligers. In haar beleid rond verkeersveiligheid ijvert zij voor de verplichting van een helm en fluovest voor kinderen onder de twaalf jaar.

Tine Gielis, burgemeester en schepen van onderwijs benadrukt het belang van gemachtigd opzichters in de schoolomgeving: “De rol die deze vrijwilligers spelen is cruciaal, ze zijn een belangrijke schakel in het creëren van een veilige schoolomgeving. Ze zorgen ervoor dat de Laakdalse kinderen zelf naar school kunnen rijden. Onze dankbaarheid is groot.”

Al sinds 1990 zijn er in Laakdal gemachtigd opzichters die de kinderen helpen oversteken. Ze volgen hiervoor een opleiding en bekomen dan een attest van de burgemeester. Ze zijn als vrijwilliger verbonden aan de school waar ze kinderen helpen oversteken en zijn aldaar ook verzekerd. De gemeente paste vorig jaar het regelement voor de gemachtigd opzichters aan zodat de vrijwilligers een hogere toelage per uur bekomen.'

Laakdal cd&v

Laakdal cd&v

Laakdal cd&v

Deel dit artikel